A mi történetünk

                           
1926-ban Georges-Gaston Gaspard megnyitotta az első papírkereskedést Valenciennes városában Franciaország északi részén. Fokozatosan bővítette a szolgáltatásait, sőt elkezdte gyártani a saját papírtermékeit.

10 évvel később, 1936-ban G.G. Gaspard felépítette az első raktárt, amely a kézbesítési szolgálat központja lett. Gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a termékek kézbesítése az ügyfél és a vállalat számára is előnyős és néhány év alatt a raktár tevékenysége felülmúlta a papírüzlet tevékenységét.

A 2. világháború alatt jelentős károk keletkeztek a vállalat üzemein, ami ezt követően a stratégia átértékeléséhez vezetett. G.G. Gaspard és fia Etienne közös megállapodás után befejezték a kiskereskedelmi árusítást és úgy döntöttek, hogy csak az áru kézbesítésére fognak összpontosítani a vállalatok számára.

1956-ban Etienne Gaspard átvette a vállalat vezetőségét és folytatja a bevezetett stratégiát. 1959-ben létrejött az első termékkatalógus.

1969-ben Georges Gaspard (Etienne fia) pályafutását Kereskedelmi Képviselő pozíción kezdte, jelenleg Ő a Lyreco igazgatója. 10 év alatt különböző pozíciókban dolgozott és 1979-ben Ő lett az ügyvezető igazgató. Ebben az évben jött létre a Lyreco is.

A 80-as évektől 2005-ig a Lyreco fokozatosan terjeszkedett Európába, Ázsiába és Ausztráliába.

A Lyreco csapat és 14 stratégiai partnere jelenleg 42 országban tevékenykedik, körülbelül 2 milliárd eurós forgalommal.

                  
                         A Lyreco Magyarországon a nemzetközi és helyi know-how ideális kombinációját képviselve az anyavállalat több mint 80 éves tapasztalatait kamatoztatja az irodai kellékek forgalmazása terén. A vállalat központja Pezinok-ban található, 120 km-re Bécstől, 235 km-re Budapesttől és 330 km-re Prágától. Pezinok-ban található mind a 4 ország fő disztribúciós és logisztikai központja.